May 02, 2013

Product Review: Revlon Color Stay Ultimate Suede

Hi my lovely readers! Today I wanna share a review about Revlon Colorstay Ultimate Suede. This lipstick was launched in USA last year (december if I'm not mistaken). I saw Judy's, from It's Judy, first impression video about Revlon Colorstay Ultimate Suede. And yes, I was really curious about this product, but I had to wait because it hasn't been launched in Indonesia yet.

In March, Revlon Indonesia announced that Revlon Colorstay Ultimate Suede has been launched in Indonesia. But still, I had to wait, again, because I can't find any Revlon Colorstay Ultimate Suede around my living area.

Finally, I found it last month and without thinking twice I bought three of Revlon Colorstay Ultimate Suede.

Let me introduce you with my new babies:

Revlon Colorstay Ultimate Suede in DESIGNER
Nope, it's not a real orange. It has pinkish orange shade.

Revlon Colorstay Ultimate Suede in MUSE
It's pink. That's it.

Revlon Colorstay Ultimate Suede in Couture
It's red. A lovely red that I loooove so much.

Swatch on my hand:

The colors are not so intense, quite sheer. But I like it. I can adjust the boldness.
If you look closer, you'll see it has glitter, but not too glittery. I don't like a glittery lipstick, but I like Revlon Colorstay Ultimate Suede.

up-down: Designer, Muse, Couture

How it looks on my lips?

Revlon Colorstay Ultimate Suede in Designer
Revlon Colorstay Ultimate Suede in Muse

Revlon Colorstay Ultimate Suede in Couture

After wearing Revlon Colorstay Ultimate Suede for few times, I have some tips for you:

1. If you wanted to get a more intense color, apply the second coat right after the first coat dries.
2. Let the lipstick dries then you'll have them stay on your lips for a very long time. It will dries completely in about 15 minutes, and then they'll not transfer onto the edge of you cup of tea or onto you boyfie's lips (Haha... No, seriously).
3. I said it dries, but doesn't mean your lips will dry too. I found it really moisturizes my lips. And it moisturizes longer if you apply it bolder.
4. It's sticky for 15 minutes, but don't worry, it will dries and stays SUEDE.

What I love from Revlon Colorstay Ultimate Suede

1. It has nice colors.
2. It stays on my lips for a whole day.
3. It doesn't transfer onto any surfaces
4. It moisturizes my lips
5. Affordable price. IDR 78.750 @ Matahari Dept. Store

People said Revlon Colorstay Ultimate Suede has 24 shades. But sadly I only found 6 shades here... :(

Have you tried Revlon Colorstay Ultimate Suede? Tell me your thought ;)



  1. wah suka tuh ama yg warnanya muse ama red <3
    wah asyik juga tuh bisa langsung nyerep ke bibir, tp klo dibersihin pake lip remover bakal ilang ga say ?

    1. Untungnya bisa ilang kalau pakai lip remover... kalau cuma pakai krim pembersih ga sempurna ilangnya...
      Jadi, ada dua cara untuk membersihkan lipstik ini: 1. pakai lip remover 2. kelupas kulit bibirmu... wuih... >_<

    2. Aku malah kurang suka sama yg Muse... wahahaha...
      Tapi blm punya yang pink begitu sih, jadi beli aja XD

  2. wah warnanya cantik, aku paling suka yang designer, kayak peachy pink gitu.
    kayaknya kita sama kak, ga suka lipstick yang berglitter, XD

    salam kenal :D

    1. Aku juga suka designer^^
      Thanks god it's not that orange. hehe
      Iya, kalau berglitter itu kesannya terlalu... tapi yang ini glitternya ga terlalu nampak, jadi kesannya lebih cantik :D

      Salam kenal juga <3

  3. I've never tried using Revlon lipsticks but my classmate says it really does stay long in your lips. I guess I'll be trying Revlon lipsticks soon <3
    btw, I'm Tine from twitter dear,
    nice to meet you
    I'm following you now!~ <3

    love lots,

    1. Hi Christine! Thank you for commenting on my blog

      Your classmate is true :D
      It stays all day long.

  4. akkkkk, pas lihat iklannya di tv langsung jatuh cinta, dan setelah baca reviewmu jadi pengen cepet-cepet beli! >w<
    mirip matte lipstik gitu nggak sih? sepertinya iya ya? >w<

    1. Iyaaa aku sudah teracuni sejak liat videonya Judy... XD
      Tambah lagi Olivia Wilde yang jadi modelnya... makin menjadi2... hehe

      Nope, ini bukan matte, ini suede... (padahal bingung juga gimana sih suede itu)

    2. Muse nya cantik.aku punya yang high heels. Soft pink gitu. Suka! Great review!:)

  5. waaa kemarin aku udah pegang ini tapi gak jadi karena gak yakin warna mana yg bagus hihi
    tapi pengen yang agak peachy, thank you for the review dear <3

  6. you should try dark red gitu, i bet it suits you..heheh...=D
    thanks so much for a nice comment on my blog, dear!

  7. halooo say... suka banget sama warnanyaaa >.<
    cocok gak ya buat aku :P hihi
    thanks yaa udah mau komen di blogku...
    :* <3

  8. Kalau buat kulit ku, biar bibir keliatan segar aku pake warna apa Nil?? Aku pengen beli ini deh.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...